MEDEWERKERS VERTELLEN
Wij zijn allemaal trots op ons bedrijf. Trots om te mogen werken bij Verhoek! Wie beter dan onze eigen medewerkers kunnen dit vertellen? Nationaal chauffeur en Planner Jesse vertelt je graag meer over zijn dubbele rol binnen Verhoek!Ik kan erg genieten als ik in de zomer mag chauffeuren met mooi weer, mooie muziek en een prachtige omgeving. In dit geval voelt het niet eens meer als werk.

Wie ben je?
Mijn naam is Jesse Bijlsma, ik ben 28 jaar oud en ik woon in Ens. Ik ben geboren en getogen in Amsterdam, maar ik woon nu alweer een aantal jaar met veel plezier in Ens. Mijn hobby’s zijn muziek maken, uitgaan en verder sleutel ik graag aan auto’s. Bij de garage van een vriend heb ik alle ruimte om deze hobby uit te voeren.

Ik heb op de middelbare school de havo gevolgd en afgerond, vervolgens ben ik aan de slag gegaan met een kantoorbaan. Na een aantal jaar als accountmanager gewerkt te hebben, was ik eigenlijk wel aan iets anders toe en ben ik op zoek gegaan naar een baan die mij meer vrijheid kon bieden. Een vriend van mij vertelde over een werk-en-leercombinatie bij Verhoek en dit sprak mij eigenlijk meteen aan. Het leek mij erg fijn om eigen baas te zijn tijdens mijn werkzaamheden en op dit moment werk ik alweer twee jaar met veel plezier bij Verhoek.

Wat doe je?
Twee jaar geleden heb ik bij Verhoek mijn groot rijbewijs mogen behalen en vervolgens ben ik eigenlijk meteen begonnen als Chauffeur Nationaal transport. Tegenwoordig ben ik ook een ondersteunende factor op de afdeling planning, daarom werk ik op dit moment ook een paar dagen per week op deze afdeling. Tijdens mijn vorige functie heb ik ook vaak op kantoor gewerkt dus de werkzaamheden binnen de afdeling gaan mij zeker goed af. De combinatie van kantoorbaan en chauffeur is erg afwisselend en leuk.

Als Chauffeur Nationaal transport ben ik voornamelijk te vinden op de vrachtwagen, en breng ik goederen naar klanten of particulieren. Ook kan het voorkomen dat ik nog goederen moet ophalen onderweg. De afdeling Planning stuurt mij vooraf een route samen met een adressenlijst waar ik de goederen moet afleveren en het is uiteindelijk de bedoeling dat ik de goederen waarmee ik de dag ben begonnen, allemaal heb afgeleverd aan het einde van de dag. Eigenlijk maakt het mij niet uit welke route ik toegewezen krijg, een rit door Amsterdam of door Friesland bevalt mij even goed. Daarnaast is het voor mij als chauffeur belangrijk om de communicatieve vaardigheden goed onder controle te hebben. Als chauffeur ben je namelijk erg op jezelf aangewezen, maar toch is het belangrijk om een goede band te hebben met je collega’s en klanten. Op dit moment rij ik alleen nog ritten binnen Nederland, hierdoor bouw ik ervaring op met het besturen van een vrachtauto. Verhoek biedt op de lange termijn de mogelijkheid om door te groeien tot internationaal chauffeur.

Zoals al eerder benoemd werd, werk ik ook een paar dagen per week mee op de afdeling Planning. De afdeling Planning kent zowel avond- en dagdiensten, maar ik werk alleen dagdiensten. Tijdens de dagdiensten ben je verantwoordelijk voor het goed begeleiden van chauffeurs. Werkzaamheden die hierbij komen kijken zijn de routes doorgeven aan chauffeurs, chauffeurs controleren of ze wel op schema lopen en doorgeven als er goederen moeten worden afgehaald. Mijn gemiddelde werkweek is erg afwisselend en ziet er als volgt uit; maandag en vrijdag ben ik werkzaam op kantoor als planner en op dinsdag tot en met donderdag ben ik met de vrachtwagen onderweg als Chauffeur Nationaal transport.

Als chauffeur ben je eigenlijk erg op jezelf aangewezen, dit is iets wat ik persoonlijk erg fijn vind. De collega’s met wie ik als chauffeur voornamelijk contact heb, zijn de collega’s van de afdeling Planning. Dit zijn jonge mensen die met een frisse blik hun werk uitvoeren. Zij zijn in staat om hard te werken maar ze weten ook goed wanneer het tijd is voor een lolletje. Op deze manier weten ze plezier te behouden in hun werk.

Waarom werk je bij Verhoek?
Bij Verhoek komt waardering zeker aan bod, dit is ook iets waar ik veel motivatie uit kan halen. Als jij je handen uit de mouwen steekt en goed werk aflevert, blijft dit binnen Verhoek zeker niet onopgemerkt. Verder biedt Verhoek verschillende doorgroeimogelijkheden aan medewerkers. Zoals ik net al aangaf kunnen beginnende chauffeurs de kans krijgen om internationaal te gaan rijden. Verhoek is voor mij een betrouwbare organisatie die zekerheid biedt aan haar medewerkers.

Verder heerst er binnen Verhoek een gemoedelijke cultuur. Dit komt vooral door de vriendelijke mensen binnen de organisatie. Bij Verhoek staan ze open voor innovatie, dus nieuwe ideeën zullen dus zeker niet onopgemerkt blijven. Je krijgt echt het gevoel dat je waarde creëert voor de organisatie.

Wat is je mooiste herinnering aan Verhoek?
Ik heb niet echt één specifiek moment om aan te wijzen als mijn mooiste herinnering bij Verhoek, maar ik heb wel een moment waarbij ik het meest geniet van mijn werk. Ik kan erg genieten als ik in de zomer mag chauffeuren met mooi weer, mooie muziek en een prachtige omgeving. In dit geval voelt het niet eens meer als werk.

Wat ik vooral leuk vindt bij Verhoek is het reizen met de vrachtwagen. Zelf heb ik veel interesse in topografie en het is daarom ook extra leuk om veel plekken in Nederland te zien. De ritten die ik maak zijn heel divers, hierdoor krijg ik ook meer van Nederland te zien. De afwisselingen binnen mijn werkzaamheden spreken mij daarom ook enorm aan.

Geïnspireerd door dit verhaal?

 

© VERHOEK EUROPE

© VERHOEK EUROPE