MEDEWEKERS VERTELLEN
Wij zijn allemaal trots op ons bedrijf. Trots om te mogen werken bij Verhoek! Wie beter dan onze eigen medewerkers kunnen dit vertellen?Bert-Jan vertelt je graag meer over zijn keuze om te starten bij onze eigen beroepsopleiding!“Ik wil graag groeien en wil mezelf blijven ontwikkelen. Na het behalen van mijn C-rijbewijs ga ik doorleren voor CE om snel internationaal te gaan rijden.”

Wie ben je?
Ik ben Bert-Jan. Ik werk nu zo’n 2, 2,5 jaar bij Verhoek. In mijn vrije tijd ga ik graag de weg op en maak ik roadtrips samen met vrienden in het buitenland. Dat is ook de reden dat ik uiteindelijk besloten heb om de beroepsopleiding tot CE-chauffeur te volgen. Maar zo is het allemaal niet begonnen, haha! Ik heb eerst in de scheepswerf gewerkt, maar ik wilde graag werk waar wat meer snelheid in zat. Het duurt zo lang voordat je vooruitgang ziet met zo’n schip. Ik wil graag groeien en wil mezelf blijven ontwikkelen.

Hoe ben je bij Verhoek terecht gekomen?
Van mensen uit mijn omgeving hoorde ik dat Verhoek een beroepsopleiding aanbood, waar je werd opgeleid tot volwaardig CE-chauffeur. Dit zag ik als een geweldige kans om mijn hobby (reizen) te combineren met werk. Ik heb toen besloten om te solliciteren. Er was toen op dat moment helaas geen plek om direct te starten met de opleiding, maar gezien mijn ervaring met metaalbewerking kon Verhoek mij wel een plekje in de werkplaats bieden als carrosseriebouwer. Ik heb me dan ook zeker een tijd op mijn plek gevoeld in de werkplaats. De sfeer in de werkplaats is geweldig, het is echt een leuke club mensen maar het chauffeurs-vak en het ‘lekker onderweg zijn’ bleef toch een interesse. Ik heb nogmaals contact opgenomen met de HR-afdeling om te zoeken naar de mogelijkheden. Toen overkwam Corona ons, en konden we geen rijlessen plannen. Nu ben ik gelukkig eindelijk, naast mijn baan in de werkplaats van Verhoek, aan het lessen voor mijn C-rijbewijs.

Kun je omschrijven hoe de beroepsopleiding is vormgegeven?
Eerst stuur je een sollicitatie naar HR. In mijn geval was ik al werkzaam bij Verhoek, dus ik deed even een belletje om het samen te bespreken. Eerst ga je samen met Marco een eerste rondje rijden in de auto. Daarna legt Martijn van HR je het traject van de beroepsopleiding uit, zodat je weet wat je de komende maanden te wachten staat. De opleiding tot C/CE-chauffeur is gratis voor mij als deelnemer omdat Verhoek subsidie kan ontvangen. Om die subsidie te ontvangen moet je met een STL-instructeur een rondje rijden in de vrachtauto en wat eenvoudige testjes doen. Ze verwachten natuurlijk niet dat je de auto direct voor het dock zet, maar willen wel zien dat je leert. Dat je aanneemt wat voor tips ze je geven. Ze willen zeker weten dat je het chauffeursbloed hebt, haha!

Daarna volgen rijlessen met Marco en werk je tegelijkertijd aan je theorie. Zo kun je makkelijker leren en begrijp je ook waarom de theorie zo belangrijk is om te leren. Je krijgt toetsen over verkeer & techniek en twee toetsen over administratie en het juiste gebruik van bijvoorbeeld de boordcomputer. De theorie leer je door middel van online leren. Na het halen van je theorie en het volgen van lessen ga je examen doen voor je C-rijbewijs. Die hoop ik binnenkort te halen. Indien je wilt dan kun je na wat ervaring in het binnenland, doorleren voor je CE-rijbewijs en internationaal gaan rijden. Dat is het échte werk, vind ik! Natuurlijk moet je dit wel goed met het thuisfront overleggen, want als CE-chauffeur ben je niet altijd netjes vrijdagavond thuis.
 

Wat vind je van de beroepsopleiding tot zover?
Het is een pittige opleiding. De theorie heb ik echt onderschat! Ik zou iedereen adviseren om hier echt goed de tijd voor te nemen. Het zou voor mij helpen als je de theorie ook klassikaal zou kunnen volgen en direct ‘live’ je vragen kunt stellen. Het is zeker fijn dat je, terwijl je bezig bent voor je theorie, ook kunt doorlessen en deze ook zo beter begrijpt. Ik hoop na het behalen van mijn C-rijbewijs snel door te kunnen leren voor mijn CE-rijbewijs en echt internationaal te gaan rijden. Vanuit Verhoek is de voorwaarde dan wel om eerst nationaal rond een jaar chauffeurservaring binnen Nederland op te doen. Dit lijkt me niet meer dan logisch, niet overal is het wegennetwerk en de bewegwijzering bijvoorbeeld zo goed als in Nederland.

Wat vind je van Marco, onze rijinstructeur?
Ik zie Marco als een echte instructeur. Hij zorgt voor een luchtige sfeer met op sommige momenten een beetje humor tussendoor. Het zorgt dat je je echt op je gemak voelt wanneer je lest. Daardoor leer je volgens mij ook beter en is het lessen echt iets waar je naar uit kunt kijken. Marco snapt dat het leren manoeuvreren met een vrachtwagen en het verkeersinzicht opdoen tijd kosten en geeft je ook die tijd. Er is goed contact tussen mij, HR en Marco. Je kunt hem altijd bellen en hij helpt je waar nodig, ook als je bijvoorbeeld vragen hebt over de e-learning, je bestuurderskaartaanvraag of het CBR.

Heb je tips voor geïnteresseerden die ook willen starten?
Bel Verhoek gewoon eens op en vraag naar de mogelijkheden in jouw situatie. De beroepsopleiding is voor iedereen toegankelijk, als je maar laat zien dat je echt chauffeur wilt worden en hier ook de tijd voor neemt. Bijvoorbeeld met de theorie. Ik ben geen jongen die houdt van leren, maar door me er echt toe te zetten lukt het. Bij Verhoek zijn er daarnaast genoeg mensen van HR die je kunnen helpen met jouw vragen over de opleiding, zodat je er niet alleen voor staat.

Ook starten in de opleiding?

 

© VERHOEK EUROPE

© VERHOEK EUROPE