OVER VERHOEK
Verhoek is opgericht in 1953 in Genemuiden. Sindsdien is ons bedrijf hard gegroeid maar blijven we tegelijkertijd dicht bij onze oorsprong: Een familiebedrijf dat al drie generaties door de Verhoek-familie en haar medewerkers gerund wordt, vol met enthousiasme en passie voor transport en logistiek.

Onze geschiedenis
Verhoek is opgericht in 1953 door Gijsbert Verhoek sr. met als kernactiviteit het transport van onder andere riet en matten, toen nog met paard en wagen. Vanaf 1970 kwam de tapijtindustrie in opkomst en is de focus van Verhoek verschoven van riet naar het specialistische tapijttransport. In 1980 is Verhoek gestart met Europese distributie en elf jaar later ontstonden hieruit onze eerste vestigingen over de grens in Duitsland en België. De daaropvolgende jaren heeft Verhoek veel transportbedrijven in haar organisatie ondergebracht. Het transportportfolio is naast het rollentransport uitgebreid met pallettransporten en diverse andere lengtegoederen zoals industriële deuren en zonwering. Al deze bedrijven zijn ondergebracht onder de handelsnaam Verhoek Europe. In september 2019 heeft er een directiewissel plaatsgevonden, waarmee de derde generatie van de Verhoek-familie nu aan het roer staat van de organisatie.

Onze missie

De missie geeft aan waar Verhoek voor staat; het is het bestaansrecht van onze onderneming en vormt de basis van ons dagelijks werk. De missie van Verhoek is: 
‘Our drive is simplifying complex logistics.’ 
Oftewel: "Wij maken complexe logistiek eenvoudig." 
Onder complexe logistiek verstaan wij kwetsbare en lange goederen (lengtegoederen). Wij willen ons onderscheiden en dat doen wij door ons te specialiseren in markten met een specifieke vraag. Het gaat daarbij om logistiek waarvoor bijzonder materieel en specialistische kennis nodig is.

Onze visie

De visie van Verhoek geeft een inkijk in de toekomst van onze organisatie. Waar willen wij naar toe en hoe gaan wij dit doen? De visie van Verhoek is:
‘To be a leading logistics partner fulfilling the customer needs for complex transport and logistics solutions in a sustainable, efficient and transparent way.’
Oftewel: “Een toonaangevende logistieke partner zijn die tegemoet komt aan de behoefte van onze klant op het gebied van complex transport en logistieke oplossingen op een duurzame, efficiënte en transparante manier.” Deze toonaangevende en onderscheidende positie bereiken we door te werken met aandacht voor duurzaamheid, efficiënte werkwijzen en processen, focus op automatisering en door transparant te zijn.

Onze vier kernwaarden

De kernwaarden van Verhoek komen voort uit de identiteit van ons bedrijf, laten zien waar we staan en hoe we met elkaar omgaan. Ze vormen ons dna.

Samen -We werken als één team over landsgrenzen heen. Wij gaan samen voor het beste resultaat. Wij streven naar een duurzame relatie met elkaar.

Uitblinken - Wij leveren kwaliteit en betrouwbaar werk en zijn deskundig in wat wij doen. Wij blijven ons ontwikkelen en zijn vernieuwend. Uitblinken in onze logistieke dienstverlening, daar staan wij voor.

Trots - Goed werk leveren, daar mag je trots op zijn. Die trots zie je terug in alles wat wij doen. Wij nemen daarin de verantwoordelijkheid voor ons werk en doen dit met passie en plezier.

Aandacht - Werken als een team betekent dat je aandacht hebt voor je collega’s en klanten. Wij gaan op een eerlijke en respectvolle manier met elkaar om. We zorgen samen voor een veilige en gezonde werkomgeving en we hebben ook aandacht voor de wereld om ons heen.

Geïnspireerd door ons verhaal?

 

© VERHOEK EUROPE

© VERHOEK EUROPE