MEDEWERKERS VERTELLEN
Wij zijn allemaal trots op ons bedrijf. Trots om te mogen werken bij Verhoek! Wie beter dan onze eigen medewerkers kunnen dit vertellen? Onze Planner Internationaal Transport Mari-José vertelt je alles over haar dagelijkse werk bij Verhoek Europe!“Chauffeurs maken onderweg veel mee. Als planner help ik hen met alles wat ze maar kunnen tegenkomen. Geen dag is daarom voor mij hetzelfde.”
 

Wie ben je?
Mijn naam is Mari-José, ik ben 27 jaar en woon in Zwartsluis. Ik ben een echte voetbal liefhebber en voetbal zelf ook in een damesteam bij Zwartsluis. Helaas is het nu even niet mogelijk om wedstrijden te spelen. Ik heb de studie Commerciële Economie gedaan. Voordat ik bij Verhoek terecht kwam ben ik eerst werkzaam geweest op de Customer Service bij een chemiebedrijf in Meppel, vervolgens kwam ik thuis te zitten wegens Corona en sinds november werk ik fulltime op de planning bij Verhoek.

Ik ben bij Verhoek gekomen doordat ik op hun website een vacature zag staan. Het leek mij een mooie kans om iets anders te proberen en daarnaast leek het mij een leuke organisatie om voor te werken. Het was namelijk niet de eerste keer dat ik had gehoord van Verhoek, het bedrijf is een begrip hier in het Zwartewaterland.

Wat doe je?
Ik werk op de afdeling Planning Internationaal. Onze teamleider is Joery. Alle chauffeurs zijn onderverdeeld onder de werknemers van deze afdeling. Momenteel ben ik verantwoordelijk voor 23 chauffeurs.

Op de afdeling is het mijn taak om de chauffeurs op afstand te begeleiden. Ik zorg ervoor dat ik de ritten naar de chauffeurs communiceer. Ik kan live zien waar de chauffeurs zich bevinden en kan ik zien of ze rijden, lossen/laden etc. Ook als een chauffeur onderweg vragen heeft, pech heeft of schade heeft opgelopen, begeleid ik ze. Ik heb daarbij korte lijnen met andere afdelingen.

Mijn dag begint met het controleren van de planning. Hierbij controleer ik of de planning is verlopen zo als daadwerkelijk ingepland en daarnaast kijk ik of de actuele planning voor die dag klopt. Contact met collega-planners is daarin essentieel. Je kunt je wel voorstellen dat het is belangrijk dat een chauffeur met de juiste trailers en papieren onderweg is naar het juiste losadres. Chauffeurs maken onderweg altijd wel iets mee, geen dag is daarom hetzelfde voor een planner bij Verhoek.

Waarom werk je bij Verhoek?
In het begin vond ik het wel spannend, omdat ik geen achtergrond heb in de transportwereld. De transportsector wordt vaak gezien als een mannenwereld, maar ik red me hierin prima. Aangezien ik een voor mij nieuwe functie ging bekleden was ik nog erg onervaren. Na een tijdje bij Verhoek gewerkt te hebben, viel het mij alles mee. Ik merkte gelijk dat iedereen erg aardig was en mij de hulp kon bieden die ik als ‘nieuweling’ nodig had.

Dit is ook zeker een van de redenen waarom ik het zo leuk vind bij Verhoek. Mijn collega’s maken bijvoorbeeld graag even tijd vrij om mij te ondersteunen. Als planners denken graag mee om een probleem samen op te lossen, maar ook het meedenken aan nieuwe ontwikkelingen is iets wat hier gestimuleerd wordt. Het sociale aspect binnen mijn functie staat mij erg aan. Chauffeurs zijn vaak dagen onderweg en zitten alleen in de vrachtwagen, hierbij wordt een sociaal praatje vaak erg gewaardeerd. Ik ben ook blij dat ik de kans krijg om mee te denken binnen de organisatie en dat mijn input ook zeker waarde heeft. Bij Verhoek krijg je de kans om jezelf verder te ontwikkelen en dit zorgt voor veel motivatie.

Wat is je mooiste herinnering aan Verhoek?
Ik kan mij niet een specifiek mooi moment voor ogen halen, maar waar ik veel waarde aan hecht is de goede sfeer binnen Verhoek. Dit is iets wat mij elke dag weer motiveert om aan de slag te gaan. 

De cultuur binnen Verhoek is gewoon goed en er heerst een prettige informele sfeer. De collega’s zijn erg aardig en behulpzaam. Als het er op aan komt is zet iedereen zijn schouders eronder en gaat hard aan de slag, anderzijds is er ook tijd om even een praatje te maken met elkaar.

Geïnspireerd door dit verhaal?

 

© VERHOEK EUROPE

© VERHOEK EUROPE